Håll dig i form på arbetstid

Håll dig i form på arbetstid

Med en dag som är full av måsten kan det vara en utmaning att få in träning i schemat. Vi arbetar åtta timmar om dagen, plus pendlingstid. Vi bör sova åtta timmar om dagen för att må bra. Och har sedan kvar åtta timmar till att laga mat, skjutsa barn, titta på TV och träna. Det är en ekvation som inte riktigt håller, varför det enklaste sättet att få in träning är att göra det i samband med arbetet.

Jobba nära gymmet

För dig som är egenanställd kan vi rekommendera att skaffa en arbetsplats hos helio.se då dessa ofta brukar ligga centralt och nära flera gym. Du kan då enkelt förlänga lunchen med en halvtimme för att få in lite motion och vara direkt tillbaka på ett snyggt och praktiskt kontor. Jobbar du på ett Helio-kontor behöver du helt enkelt inte tänka på att ta dig hem, packa en träningsväska och sen gå iväg igen.

Träning gör dig på bättre humör, vilket inte bara är bra för dig utan också för din arbetsgivare. Så det kan du använda som argument om ni behöver flytta för att komma närmare ett gym eller ett löpspår.

Kläm in träning när det passar

Har du fem minuter mellan möten? Gå in på toaletten och gör några snabba squats och tåhävningar. Har du tillgång till ett låsbart vilrum? Grattis, då har du också tillgång till en lokal där du kan göra yoga, armhävningar och utfallssteg. Träning behöver inte vara organiserad utan du kommer långt med lite kreativitet.

dante