Ta hand om dina tänder

Ta hand om dina tänder

Tandhälsan är starkt kopplad till kroppens hälsa i stort. Därför är det en enorm fördel att ha en flexibel tandläkare som oralcare.se. De erbjuder direkt hjälp vid akuta situationer, barntandvård, hemtandvård, tandblekning och mycket mer som säkerställer att din mun håller sig fräsch och frisk. De har mottagningar i hela Sverige och har heltäckande lösningar för din tandvård. Oavsett om du vill snygga till dina tänder, vill ha hjälp med din tandvärk eller bara göra en kontroll är Oral Care ett tryggt och stabilt alternativ.

Psykisk ohälsa och tandhälsa

Forskning har visat att det inte bara finns samband mellan fysisk hälsa och munhälsa. Även psykisk hälsa påverkas av munhälsan – och tvärtom. Människor som lider av depressioner eller annan form av psykisk ohälsa, tenderar att inte ta hand om sina tänder lika väl som friska människor.

Det omvända tros också vara sant. Människor som inte tar hand om tänderna, får ofta problem med allt från sömn till stress och oro. Det i sin tur, kan leda till psykiska problem.

Ta enkla steg mot bättre hälsa

Det bästa du kan göra för din munhälsa är att regelbundet göra kontroller hos en legitimerad tandläkare. Om du går till tandläkaren åtminstone en gång om året får du goda förutsättningar att upptäcka problem i ett tidigt stadium, och således utveckla en effektiv lösning. Andra bra saker är att äta nyttigt och varierat, och minska intaget av nikotin och alkohol. De flesta bra saker du kan göra för din hälsa överlag, är också bra för din mun och dina tänder!

dante