Minska nikotinet i lagom takt

Minska nikotinet i lagom takt

Alla är förhoppningsvis överens om att träning och hälsa inte riktigt går ihop med tobak och nikotin. Men det finns grader av “dålighet”. Vi har alla våra laster och målet behöver inte nödvändigtvis vara perfekt hälsa där allting roligt skalas bort. De flesta av oss vill snarare ta fler steg i rätt riktning, undvika det som är livsfarligt och fortsätta vår livsstil med så goda hälsobeslut som möjligt.

Ett steg som definitivt är i rätt riktning är att sluta röka. Snus och tobaksfria produkter är enligt de flesta forskare bättre än cigaretter. Exakt hur farlighet definieras eller hur mycket värre det ena är än det andra kan så klart (och bör) diskuteras vidare. Produkter som Panther Bar är bra på så sätt att det är en tobaksfri engångsvape. När den är slut, går den inte att fylla på. Det innebär att du som nikotinbrukare får incitament att sprida ut och dra ned på vapesessionerna. Det är med andra ord ingen långsiktig investering i nikotin.

Bättre hälsa sker inte på en dag

De flesta av oss känner igen känslan av att göra en nystart i livet. Dåliga vanor ska brytas och nya möjligheter ska utforskas. Den känslan ska inte underskattas, men den bör tas om hand med varsamhet. Du kan börja resan mot bättre hälsa i dag, men det kommer inte alltid vara guld och gröna skogar.

Tobak och nikotin är beroendeframkallande och att sakta men säkert dra ned på konsumtionen, samtidigt som du introducerar nya hälsosammare alternativ, är för de flesta ett bättre sätt än att sluta helt tvärt. Var snäll mot dig själv och ge inte upp för varje motgång du stöter på! Det är bara att börja igen.

dante