Att flytta kan innebära nyttig vardagsträning

Att flytta kan innebära nyttig vardagsträning

Att flytta är mer ansträngande än man kan tro, alla ägodelar ska packas ner och organiseras och de tunga lådorna ska flyttas ner till flyttbilen. Kan man inte göra allt själv kan man anlita hjälp från Qleano, som erbjuder flyttstädning i Uppsala med bland annat byggstädning, visningsstädning, kontorsstädning och fönsterputs, så att du slipper tänka på dessa moment. Qleano arbetar både för privatpersoner och företag i Uppsala och kan anlitas för flyttstädning i Uppsala.

Att lyfta tungt ger vardagsmotion

Vi människor är skapta för att röra på oss, och med digitaliseringen är stillasittandet en än större risk som jämförs med rökning och drickande. För mycket stillasittande kan orsaka dålig blodcirkulation eftersom blodet inte cirkulerar som det ska om man inte rör sig, och hjärt-kärlsjukdomar eftersom för lite motion försvagar hjärtat.

Rekommendationen är 150 minuter motion i veckan för att inte hamna i riskzonen, och när man flyttstädar motionerar man mycket. Flyttlådor är utmärkta som styrketräning, men det gäller att lyfta rätt, eftersom man annars riskerar att skada sig. Rekommendationer från flera arbetsmiljöprojekt säger att man ska ställa sig framför föremålet, böja på knäna och låta benen göra jobbet. Ofta lyfter lyftovana med armarna och ryggen, men detta kan orsaka ländryggssmärtor. Det bästa tipset är att satsa på vardagsmotion som styrketräning och raska promenader, så att man kan klara tunga uppgifter som att flyttstäda.

dante