Kosten som minska risken för håravfall

Kosten som minska risken för håravfall

Håravfall är något som drabbar många människor. Orsaken till varför vi tappar hår kan bland annat handla om ärftlighet. Det kan också handla om att vi upplever mycket stress och då är håravfallet oftast tillfälligt. Även vår kosthållning och vår livsstil är sådant som sätter sina spår.

Genom en hälsosam livsstil och en bra kosthållning kan du minska risken för att drabbas av håravfall. Du kan även, i vissa fall, få håravfallet att stanna upp och få ett starkt och friskt hår igen. Har du tappat mycket hår eller har problem med ärftligt håravfall är det bättre att boka in dig hos Nordic Hair, som erbjuder effektiva behandlingar för både män och kvinnor. Nordic Hair har lång erfarenhet av branschen och moderna metoder som ger en permanent lösning.

3 kostråd för att minska håravfall

Mycket kan du dock göra på egen hand och som tidigare nämnt kan din kost påverka huruvida du tappar hår eller inte. Genom att lägga om din kost och använda kosttillskott kan du få ditt hår att blomstra igen, bli tjockt och växa sig långt. Här listar vi vad du ska tänka på!

  • Se till att du får i dig tillräckligt med järn! Järnbrist är en mycket vanlig orsak till att vi börjar tappa hår. Du kan använda dig av järntillskott eller äta mer järnrika livsmedel, t.ex. spenat eller blodpudding.
  • Kosttillskott som biotin är väl kända för att minska och stanna upp håravfall. Du hittar det i mat som lever, äggula och havregryn.
  • Ditt hår behöver zink för att hålla sig friskt! Satsa på mat som nötter, ost och musslor. Även kött och mejeriprodukter innehåller zink.
dante