De livsviktiga löparskorna

De livsviktiga löparskorna

Löpträning är en enkel och förhållandevis billig form av träning då det varken krävs medlemskap eller en massa utrustning. Visst kan det vara en bra idé att gå i löpskola några gånger för att få in den rätta tekniken, men det är inget måste. Det finns många bra videos på internet och en hel del TV-program om löpteknik, för att inte tala om alla appar, så man kan sätta igång på egen hand utan några större investeringar.

Bra löpskor är dock ett måste! Om man inte springer i rätt skor kan man få allvarliga problem som benhinneinflammation och löparknä på nolltid, och det kan vara svårt att återhämta sig snabbt från dem. Se därför alltid till att köpa ett par skor i en butik där man kan mäta dina steg, sättet du sätter ner fötterna på och hur din allmänna teknik är, så att du får ett par skor som passar just dig!

För att få ett par riktigt bra löpskor så får man räkna med att lägga minst en tusenlapp på dem, med det är ett lågt pris i jämförelse med det man får av sin löpträning. Träning är inte bara för stunden, utan för resten av livet!

dante