Träning och kosttillskott

Träning och kosttillskott

Huruvida kosttillskott är nödvändigt för optimala träningsresultat tvista de lärde, men faktum är att kosthållningen är en extremt viktig faktor i vår hälsa och vårt välbefinnande. Att inte äta en rik och varierad mat kan leda till allt från vitaminbrist till försvagat skelett och leder, och om man är en mycket aktiv person bör man vara extra noga med att få i sig det man behöver.

  • Proteintillskott. När man tränar hårt ökar behovet av protein, som är en av de viktigaste beståndsdelarna i cellernas uppbyggnad. Om man tränar mycket hårt kan det därför vara bra att inta extra protein och det finns smakrika pulver man lätt kan blanda ut med vatten eller mjölk.
  • Multivitaminer. Många människor upplever att hård träning gör dem utmattade, och då man svettas mycket kan många värdefulla ämnen, vitaminer och mineraler spolas ut. En multivitamin kur då och då är aldrig fel, och kan hjälpa kroppen att bibehålla sina nyttiga beståndsdelar.
  • Tänk på B12. Om man inte äter mycket kött eller till och med är vegan löper man risk för att få brist på vitamin B12, vilket kan leda till allvarliga konsekvenser. Se därför alltid till att ta ett tillskott då och då om du inte är köttätare.
dante