Träna i bassängen

Träna i bassängen

Att träna i vatten är ett av de säkraste men också effektivaste sätten att komma i form på. Detta kallas ofta för aqua-träning eller aqua-aerobics och är något alla människor i alla åldrar kan syssla med. Lider man av övervikt eller är allmänt stel är detta ett extra bra träningssätt då vattnet tar bort gravitationen och man slipper risken för belastningsskador.

Det finns organiserade klasser man kan gå på men det är också enkelt att göra träningen själv med hjälp av några enkla redskap.

• Nudel. En lång skumgummistav som man kan utföra övningar för hela kroppen med.

• Korta simfötter. Genom att sätta på sig kortare varianter av simfötter kan man träna sina ben och knän extra mycket, antingen genom att crawla eller att helt enkelt paddla med fötterna samtidigt som man håller i sig i bassängkanten.

• Simvantar. Dessa vantar liknar ankfötter då de har ”simhud” mellan fingrarna och med det ökar motståndet i vattnet. Bra för armar och axlar.

• Vattenhantlar. Hantlar av olika storlek som är gjorda av samma material som nudlarna som ger stort motstånd i vattnet. Bra för armmusklerna och mycket effektiva om man vill träna rygg- och magmuskler.

dante