Träna med appar

Träna med appar

Tack vare teknologins framsteg kan man idag träna på egen hand utan att för den delen förlora något från upplevelsen man annars fått på ett gym eller med en personlig assistent. Det finns massor med utmärkta appar som passar alla typer av personer och nivåer, och man kan själv välja bland ett enormt urval av träningsformer. Yoga, styrketräning, löpning, dans, Zumba, hemmaträning, spinning, vandringar, hopprep, balans… allt finns idag tillgängligt med några enkla klick.

Hitta rätt app

Allteftersom människor använder sina mobiler mer och mer har det blivit väldigt populärt att ladda ner en eller ett par appar med färdigställda träningsprogram. Medan vissa är gratis med annonsörer som finansierar appen, så kostar andra en mindre slant som man antingen betalar månadsvis eller årligen.

Tanken bakom alla träningsappar är att man skall kunna träna så individuellt som möjligt, både vad gäller tid, nivå och träningsform. Medan vissa appar helt enkelt lär ut olika övningar så brukar de flesta gå ut på att man följer ett visst program som hela tiden ökar i svårighet. Målet med appen varierar också; till exempel viktminskning eller ökning, längre löprundor eller fler armhävningar. Vissa appar koncentrerar sig på något mycket specifikt, som en platt mage eller fastare rumpa, medan andra handlar om en ökad kondition eller ett bättre allmäntillstånd.

Bland de bästa apparna idag återfinns Seven Minute Workout som går ut på att man ska träna intensivt i sju minuter om dagen i brist på tid att göra något annat, Nike Training Club som fungerar som en personlig tränare på gymmet och Pocket Yoga som undervisar användaren i ett stort antal effektiva övningar. Det har aldrig varit enklare att komma i form!

dante